Groeps windfoillessen

Maak een vliegende start met een groepscursus van Windfoilen Nederland

Windfoilles in groepsverband, per groep € 375,-

Leren windfoilen is net als leren fietsen op een éénwieler. Het is nog steeds fietsen, maar balans en evenwicht worden veel belangrijker. De ervaring leert dat het volgen van een cursus windfoilen met goede begeleiding, tips en trics en  je snel laat vliegen. Wij geven windfoilcursussen onder begeleiding van ervaren en enthousiaste instructeurs. In kleine groepen van maximaal 5 deelnemers krijg je vakkundige instructies en leer je gegarandeerd windfoilen. Je lest bij ons op topmateriaal van Starboard (board en windfoils)met je eigen tuigage. Na een korte introductie ga je samen met de instructeur het water op en maak je gegarandeerd je eerste vliegmeters op de windfoil. Met een groep van maximaal 5 personen duurt een les 2 uur. 

Wil je een aangepast programma of juist aanvullen met bijvoorbeeld een BBQ, laat het ons weten en we denken graag met je mee!

Huur van tuigage & pakken?

Hebben de leden geen geschikte tuigage en/of pak. Wij hebben een brede range aan geschikte tuigages van 3,0 m2 t/m 7,5m2. Ook hebben we pakken, trapezes en zwemvesten in alle gangbare maken. De kosten voor de huur zijn;

 • Tuigage voor € 26,- per persoon
 • Pak en Trapeze voor €  8,- per persoon

Opzet van de windfoillessen; 

 • Starten met uitleg over de werking van windfoils
 • Je krijgt theoretische instructie hoe omhoog te komen en in de lucht stabiel te blijven
 • Je krijgt instructie over de tuning van de plank en het tuig
 • Het grootste gedeelte van de lessen vindt natuurlijk plaats op het water, waarbij je leert;
  • Hoe je zo snel mogelijk je board de lucht in krijgt
  • Hoe je de stabiliteit tijdens het windfoilen bewaart
  • Hoe je een noodstop maakt (erg belangrijk om te leren, vliegen is iets heel anders dan planeren :))

Je krijgt van ons de GARANTIE dat je aan de 1e vliegmeters op de windfoil maakt. Daar mag je ons aan houden!

De groep bestaat uit maximaal 5 deelnemers. De instructeur gaat samen met je het water op en begeleidt je ook op het water. Het dragen van een helm is verplicht tijdens de lessen. Het gebruik van een helm is inbegrepen in de prijs.

Tip voor tuigage tijdens de lessen

Gemiddeld genomen gebruik je met windfoilen een zeil dat 1 m2 kleiner is dan je gewend bent met windsurfen. Met windkracht 4 kun je met een 6,5 m2 al prima windfoilen. Daarnaast is het leren windfoilen met een zeil zonder cambers het makkelijkst. Houd hier rekening mee als je je materiaal meeneemt voor de lessen.

Bij het boeken van een windfoilcursus gaan de deelnemers automatisch akkoord met de algemene voorwaarden van Windfoilen Nederland.

Wat als er te weinig of te veel wind is?

Is de windverwachting tussen de 10 en 24 knopen, dan gaan de lessen normaal gesproken door. Is de windverwachting minder of juist méér, dan annuleren we de les. We plannen dan uiteraard een nieuwe datum. 

Om te leren windfoilen is het belangrijk dat je volgende onderdelen van het windsurfen beheerst. Deze vaardigheden heb je namelijk nodig om de windfoil op een goede manier de lucht in te krijgen en in de lucht ook controle te houden over de windfoil en het tuig.

Wat moet je minimaal kunnen:

 • Planeren (op een board zonder zwaard)
 • In de voetbanden staan
 • Kunnen planeren op een plank met maximaal 140 liter volume
 • In staat zijn om je plank in plane te pompen

Indien je de bovenstaande onderdelen niet of niet voldoende beheerst, dan kunnen we helaas geen garantie geven dat je daadwerkelijk het windfoilen tijdens de cursus gaat leren. Starten met een privéles funboardsurfen is een goede voorbereiding op deze cursus. Ook hier kun je bij ons voor terecht. Vraag naar de mogelijkheden.

Zeer intensief

Uit ervaring blijkt dat de cursisten het leren windfoilen als zeer intensief ervaren. Een goede (windsurf) conditie is daarom van groot belang om het maximale uit je windfoilles te kunnen halen.

Windsurfen verleer je niet, dat weet iedere windsurfer. Echter de ‘windsurfconditie’ en het ‘windsurfgevoel’ kunnen wel wat wegzakken als je lang niet gesurft hebt. Het leren windfoilen is op zich niet heel moeilijk, maar we hebben inmiddels gemerkt dat het wel helpt als je recent (korter dan een 1/2 jaar) nog op een funboard hebt gevaren. 

Ons advies is dan ook: Als je al lang niet gesurft hebt en je wilt leren windfoilen, dan raden we je aan om eerst weer een paar keer een (lichtweer) funboardje te huren en er weer ‘in te komen’.

 • Met hooguit 2 sessies heb je het windsurfgevoel echt wel weer te pakken
 • De windfoillessen duren tot maximaal 2,5 uur, zorg dan ook dat conditie voldoende is om dit vol te houden, veelal op de armen frown
 • Focus in elk geval bij het oefenen op het zo snel mogelijk in planee komen en vlot in de (voorste) voetband te gaan staan

Als je, zoals hierboven omschreven staat, je goed voorbereid voor een windfoilles, dan heb je veel meer plezier en leer je veel makkelijker windfoilen.

Google Reviews

Contact informatie

In het weekend van 10:30 tot 18:00 uur en op woensdag en vrijdagmiddag bij Haddock Watersportcentrum. Dat is ook de locatie waar de cursussen gevolgd kunnen worden.

Bezoekadres:

Gooimeerdijk West, Surfstrand Haven 2,
1353 CT ALMERE

Postadres:

Krachtveld 43,
1359 KK ALMERE

Telnummer: +31 612138112
E-mail: info@windfoilen.nl

Bankrek: NL39 RABO 0327 0300 03
BTW ID: NL001754147B82
KVK nr: 32137752

Betalen / Payment

betaal methoden nw

De locatie in Almere op het Gooimeer ideaal voor windfoilen

De locatie waar de windfoilcursussen gehouden worden is ideaal voor het windfoilen. We kunnen via een zandstrand het water in en na ca 20 meter is het diep genoeg om op te stappen en weg te kunnen varen. Het Gooimeer is overal voldoende diep en er is voldoende ruimte om ongehinderd te kunnen windfoilen. Ons adres is: Gooimeerdijk West, Surfstrand Haven 2 in Almere Haven.

Bekijk hier de actuele beelden via de webcam. 

Gratis parkeren aan het surfstrand

Op de Gooimeerdijk aan het surfstrand is voldoende parkeergelegenheid voor auto en eventueel een surfstrailer of caravaan. Het goede nieuws is dat parkeren GRATIS is!

Leuk om als cadeau te geven

Tip! Geef een windfoilles cadeau aan iemand. Je kunt bij ons een windfoilcadeaubon aanschaffen. De gelukkige kan dan zelf bij ons de windfoilcursus boeken. Kijk hier voor meer informatie over de cadeaubon.

Start vandaag met windfoilen

Neem contact met ons op