Windfoilles

Maak een vliegende start met een cursus van Windfoilen Nederland

Leer gegarandeerd windfoilen

Leren windfoilen is net als leren fietsen op een éénwieler. Het is nog steeds fietsen, maar balans en evenwicht worden veel belangrijker. De ervaring leert dat het volgen van een cursus windfoilen met goede begeleiding, tips en trics en  je snel laat vliegen. Wij geven windfoilcursussen onder begeleiding van ervaren en enthousiaste instructeurs. In kleine groepen van maximaal 4 deelnemers krijg je vakkundige instructies en leer je gegarandeerd windfoilen. Je lest bij ons op topmateriaal van Starboard (board en windfoils)met je eigen tuigage. Na een korte introductie ga je samen met de instructeur het water op en maak je gegarandeerd je eerste vliegmeters op de windfoil. 

Flexibele opzet windfoillessen

Om te zorgen dat de windfoilles ook met weinig deelnemers doorgaat, werken wij met groepen met een variërend aantal deelnemers. Je betaalt altijd hetzelfde lestarief, alleen de lesduur wordt langer naarmate het aantal deelnemers toeneemt. Zo krijgt iedereen evenveel aandacht tijdens de les. Hoe meer deelnemers, des te langer je dus kunt oefenen met windfoilen. Een win-win voor iedereen!

Kosten en lesduur van windfoillessen per deelnemer:

 

# Deelnemers per les Lesduur Prijs p.p. Huur tuigage* p.p.
1 deelnemer 1,5 uur € 92 € 21
2 deelnemers 2 uur € 92 € 26
3 deelnemers 2 uur € 92 € 26
4 deelnemers 2,5 uur € 92 € 29
Optioneel bij te boeken extra lesduur per 1/2 uur 0,5 uur € 35 € 10

*Indien je zelf geen tuigage hebt 

Lesdata

Boven de 10 graden celsius en bij meer dan 10 knopen wind worden er windfoillessen gegeven. Het gehele jaar door op de volgende dagen;

 • Zaterdag en Zondag
 • Woensdag en vrijdagmiddag
 • Vanaf november t/m maart zijn er enkel lessen op zaterdagochtend

Start lestijden

 • Ochtendles: 10.30 uur (enkel in het weekend, feestdagen en vakanties)
 • Middagles: 14:00 uur (weekend en woensdag en vrijdag)

Belangrijk:

Om gelijk te kunnen beginnen, is het belangrijk dat je voor aanvang van de les je wetsuit al aan hebt en dat je je tuigage al hebt opgetuigd. Overleg vooraf met de instructeur wat een geschikt zeil is voor de les. Omkleden kan in de kleedkamers van het watersportcentrum en na afloop van de les kun je douchen.

Maximaal 4 personen per groep

In onze groepen nemen maximaal 4 personen tegelijk deel aan de lessen. Hierdoor kunnen we iedereen voldoende aandacht geven om het windfoilen goed onder de knie te krijgen.

Wat als er te weinig of te veel wind is?

Is de windverwachting tussen de 10 en 24 knopen, dan gaan de lessen normaal gesproken door. Is de windverwachting minder of juist méér, dan annuleren we de les. We sturen je hierover de avond vóór de les (rond 18:00 uur) een bericht per SMS of e-mail en plannen een nieuwe datum.

Opzet van de windfoillessen

 • Starten met uitleg over de werking van windfoils
 • Je krijgt theoretische instructie hoe omhoog te komen en in de lucht stabiel te blijven
 • Je krijgt instructie over de tuning van de plank en het tuig
 • Het grootste gedeelte van de lessen vindt natuurlijk plaats op het water, waarbij je leert;
  • Hoe je zo snel mogelijk je board de lucht in krijgt
  • Hoe je de stabiliteit tijdens het windfoilen bewaart
  • Hoe je een noodstop maakt (erg belangrijk om te leren, vliegen is iets heel anders dan planeren :))

Je krijgt van ons de GARANTIE dat je de 1e vliegmeters op de windfoil maakt. Daar mag je ons aan houden!

De groep bestaat uit maximaal 4 deelnemers. De instructeur gaat samen met je het water op en begeleidt je ook op het water. Het dragen van een helm is verplicht tijdens de lessen. Het gebruik van een helm is inbegrepen in de prijs.

Tip voor tuigage tijdens de lessen
Gemiddeld genomen gebruik je met windfoilen een zeil dat 1 m2 kleiner is dan je gewend bent met windsurfen. Met windkracht 4 kun je met een 6,5 m2 al prima windfoilen. Daarnaast is het leren windfoilen met een zeil zonder cambers het makkelijkst. Houd hier rekening mee als je je materiaal meeneemt voor de lessen.

Bij het boeken van een windfoilcursus ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden van Windfoilen Nederland.

 

Om te leren windfoilen is het belangrijk dat je volgende onderdelen van het windsurfen beheerst. Deze vaardigheden heb je namelijk nodig om de windfoil op een goede manier de lucht in te krijgen en in de lucht ook controle te houden over de windfoil en het tuig.

Wat moet je minimaal kunnen:

 • Planeren (op een board zonder zwaard)
 • In de voetbanden staan
 • Kunnen planeren op een plank met maximaal 140 liter volume
 • In staat zijn om je plank in plane te pompen

Indien je de bovenstaande onderdelen niet of niet voldoende beheerst, dan kunnen we helaas geen garantie geven dat je daadwerkelijk het windfoilen tijdens de cursus gaat leren. Starten met een privéles funboardsurfen is een goede voorbereiding op deze cursus. Ook hier kun je bij ons voor terecht. Vraag naar de mogelijkheden.

Zeer intensief

Uit ervaring blijkt dat de cursisten het leren windfoilen als zeer intensief ervaren. Een goede (windsurf) conditie is daarom van groot belang om het maximale uit je windfoilles te kunnen halen.

Windsurfen verleer je niet, dat weet iedere windsurfer. Echter de ‘windsurfconditie’ en het ‘windsurfgevoel’ kunnen wel wat wegzakken als je lang niet gesurft hebt. Het leren windfoilen is op zich niet heel moeilijk, maar we hebben inmiddels gemerkt dat het wel helpt als je recent (korter dan een 1/2 jaar) nog op een funboard hebt gevaren.

Ons advies is dan ook: Als je al lang niet gesurft hebt en je wilt leren windfoilen, dan raden we je aan om eerst weer een paar keer een (lichtweer) funboardje te huren en er weer ‘in te komen’. Bij ons kun je ook funboardjes huren.

 • Met hooguit 2 sessies heb je het windsurfgevoel echt wel weer te pakken
 • De windfoillessen duren tot maximaal 2,5 uur, zorg dan ook dat conditie voldoende is om dit vol te houden, veelal op de armen
 • Focus in elk geval bij het oefenen op het zo snel mogelijk in planee komen en vlot in de (voorste) voetband te gaan staan

Als je, zoals hierboven omschreven staat, je goed voorbereid voor een windfoilles, dan heb je veel meer plezier en leer je veel makkelijker windfoilen.

Google Reviews

Contact informatie

In het weekend van 10:30 tot 18:00 uur en op woensdag en vrijdagmiddag bij Haddock Watersportcentrum. Dat is ook de locatie waar de cursussen gevolgd kunnen worden.

Bezoekadres:

Gooimeerdijk West, Surfstrand Haven 2,
1353 CT ALMERE

Postadres:

Krachtveld 43,
1359 KK ALMERE

Telnummer: +31 612138112
E-mail: info@windfoilen.nl

Bankrek: NL39 RABO 0327 0300 03
BTW ID: NL001754147B82
KVK nr: 32137752

Betalen / Payment

betaal methoden nw

De locatie in Almere op het Gooimeer ideaal voor windfoilen

De locatie waar de windfoilcursussen gehouden worden is ideaal voor het windfoilen. We kunnen via een zandstrand het water in en na ca 20 meter is het diep genoeg om op te stappen en weg te kunnen varen. Het Gooimeer is overal voldoende diep en er is voldoende ruimte om ongehinderd te kunnen windfoilen. Ons adres is: Gooimeerdijk West, Surfstrand Haven 2 in Almere Haven.

Bekijk hier de actuele beelden via de webcam. 

Gratis parkeren aan het surfstrand

Op de Gooimeerdijk aan het surfstrand is voldoende parkeergelegenheid voor auto en eventueel een surfstrailer of caravaan. Het goede nieuws is dat parkeren GRATIS is!

Leuk om als cadeau te geven

Tip! Geef een windfoilles cadeau aan iemand. Je kunt bij ons een windfoilcadeaubon aanschaffen. De gelukkige kan dan zelf bij ons de windfoilcursus boeken. Kijk hier voor meer informatie over de cadeaubon.

Start vandaag met windfoilen

Nu aanmelden