Wingskate clinic

Maak een vliegende start met een clinic van Windfoilen Nederland

Wingskaten spectaculair voor iedereen

Wingskaten is een leuke nieuwe vorm van wingfoilen, maar dan op een longboard (een soort skateboard). De wing die je gebruikt zorgt ervoor dat met de minste wind al een flinke vaart krijgt. Met een beetje evenwichtsgevoel heb je wingskaten zo onder de knie. Met een clinic van Windfoilen Nederland krijg je onder begeleiding van professionele instructeurs tips en trics om het wingskaten snel en veilig onder de knie te krijgen. Voor dat je het weet maak je al de mooiste moves!

In kleine groepen van maximaal 4 deelnemers krijg je vakkundige instructies en  krijg je het wingskaten gegarandeerd onder de knie. Je lest bij ons op topmateriaal van Starboard X Airush, Ensis Wings en Atom Longboards. Wij stellen natuurlijk ook helmen en kniebeschermers beschikbaar voor extra veiligheid. De wingskate clinics gaan door als er minimaal 2 deelnemers zijn.

Kosten en lesduur van wingskate clinic per deelnemer

De kosten per deelnemer voor een clinic van 1,5 uur bedragen € 45,-. Het gebruik van het wingskate- en beschermingsmateriaal is uiteraard hierbij inbegrepen.

Iedere deelnemer zijn eigen wingskate set

Bij ons krijgt iedereen zijn eigen wingskate set tijdens de clinic, zodat je zelf zonder wachten 1,5 uur bezig kunt zijn.

Locatie van wingskate clinics

De locatie waar de clinics gehouden worden is afhankelijk van de wind en windrichting, echter bevinden zich wel altijd in of in de buurt van Almere. De definitieve locatie zal uiterlijk de avond per mail gecommuniceerd worden.

Wing skate locaties:

 • Parkeerterrein / dijk Sail-today, Marinaweg 163, 1361 AH Almere (Westen / Oosten wind)
 • Parkeerplaats Veerkade / Gooimeerdijk Oost, Almere Haven (Zuiden / Noorden wind)
 • Dashorstdijk / Oostvaardersdijk / Almere (Noord-Oosten / Zuid-Oosten wind)

Clinicdata

Bij meer dan 7 knopen wind (een kleine 3 bft) worden er wingskate clinics gegeven. Het gehele jaar door op de volgende dagen;

 • Zaterdag en Zondag
 • Woensdag en vrijdagmiddag

Starttijden clinics

 • Ochtend clinic: 10.30 uur (enkel in het weekend en tijdens feestdagen)
 • Middag clinic: 14:00 uur (weekend en woensdag en vrijdag)

Belangrijk:

Zorg dat je degelijke/stevige en makkelijk zittende kleding aanhebt en schoenen met goede grip (bij voorkeur gymschoenen).

Maximaal 4 personen per groep

In onze groepen nemen maximaal 4 personen tegelijk deel aan de clinics. Hierdoor kunnen we iedereen voldoende aandacht geven om het windskaten goed onder de knie te krijgen.

Wat als er te weinig of te veel wind is?

Is de windverwachting tussen de 7 en 16 knopen, dan gaan de lessen normaal gesproken door. Is de windverwachting minder of juist méér, dan annuleren we de clinic. We sturen je hierover de avond vóór de clinic (rond 18:00 uur) een bericht per SMS of e-mail en plannen een nieuwe datum met je in. We communiceren dan ook wat de definitieve locatie wordt van de clinic.

Opzet van de windskate clinics

 • Starten met uitleg over de werking van wing
 • Je krijgt theoretische instructie hoe je de wing moet vasthouden
 • Je krijgt instructie over welke richtingen je kunt wingskaten t.o.v. de wind
 • Je gaat oefenen met het skateboarden en ‘steppen’ om vaart te kunnen maken
 • Het grootste gedeelte van de clinic ga je lekker wingskaten, waarbij je leert;
  • Hoe je zo snel mogelijk vooruit komt
  • Hoe je bochten kunt draaien
  • Je kunt zelf ook expirementeren met trics

Je krijgt van ons de GARANTIE dat je aan het einde van de clinic kunt wingskaten. Daar mag je ons aan houden!

De groep bestaat uit maximaal 4 deelnemers. De instructeur begeleid je op een professionele manier. Het dragen van een helm en ander beschermingsmateriaal is verplicht tijdens de clinic en wordt door ons beschikbaar gesteld.

Tip voor juiste kleding

Zorg dat je makkelijke zittende en stevige kleding aantrekt. Zorg ook dat je schoenen aantrekt die veel grip hebben, bij voorkeur gymschoenen. Ondanks dat je het snel warm krijgt, adviseren we toch om je warm aan te kleden. Bij koud weer kun je ook prima dunne (fleeche) handschoenen dragen om je handen warm te houden.

Bij het boeken van een wing skate clinic ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden van Windfoilen Nederland.

 

Om te leren wingskaten is het NIET nodig dat je kunt windsurfen of wingfoilen. Ook is ervaring op een skateboard niet nodig. De volgende ervaring of vaardigheden helpen bij het snel leren wingskaten:

 • Goed evenwichtsgevoel of ervaring met skateboarden
 • Zeil-, of surfervaring helpen met snel aanvoelen van de wing

Onze instructeurs helpen je graag, ook al heb je nog geen ervaring met skateboarden of met de wind

Zeer intensief

Uit ervaring blijkt dat de cursisten het leren wingskaten als intensief ervaren. Een goede conditie is daarom van belangrijk om het maximale uit je wingskate clinic te kunnen halen.

Postadres:

Krachtveld 43,
1359 KK ALMERE

Telnummer: +31 612138112
E-mail: info@windfoilen.nl

Bankrek: NL39 RABO 0327 0300 03
BTW ID: NL001754147B82
KVK nr: 32137752

 

Betaalmogelijkheden:

betaal methoden nw

Leuk om als cadeau te geven

Tip! Geef een wingskate clinic cadeau aan iemand. Je kunt bij ons een wingskatecadeaubon aanschaffen. De gelukkige kan dan zelf bij ons de wingskateclinic boeken. Kijk hier voor meer informatie over de cadeaubon.

Ervaar de kick van Wingskaten

Nu aanmelden