Windfoil opstapdagen 2020

Windfoil opstapdagen 2020, maak kennis met windfoilen, voor € 60,-

Tijdens deze Windfoil opstapdag maak je in clinics van 1,5 uur kennis met het windfoilen. Na een korte introductie ga je samen met de instructeur het water op en maak je gegarandeerd je eerste vliegmeters op de windfoil. Je doet deze lessen op een windfoil met board van Windfoilen Nederland.  

Wij geven windfoilinstructies onder begeleiding van ervaren en enthousiaste instructeurs. In kleine groepen van maximaal 5 deelnemers krijg je vakkundige instructies en maak je op veilige en goede manier kennis met het windfoilen. In 2019 hebben we diverse succesvolle opstapdagen georganiseerd. Dit gaan we in 2020 zeer zeker weer doen. De data voor de clinics zijn nog niet bekend, maar we richten ons op Mei 2020 en September 2020.

Testmateriaal Starboard, Fanatic, RRD, Severne, Naish en Duotone

Tijdens de windfoil opstapdagen zijn de importeurs van Starboard, Severne, Fanatic, Dutone en Naish aanwezig met het nieuwste materiaal voor 2020 (er is ook windsurfmateriaal). Ook onze partner Van den Berg Surf is aanwezig met materiaal van RRD  om te testen. Ook zijn er wing foils aanwezig om te testen. Een extra reden om in 2020 een van de windfoilopstapdagen te bezoeken en deel te nemen aan de windfoil opstapdag! Mocht er onverhoopt niet voldoende wind zijn, dan is er een alternatief programma….tow-in foiling!!

Opzet clinics windfoilen tijdens opstapdagen

Special voor de windfoil opstapdag organiseren we zowel in de ochtend als middag diverse windfoilclinics waarvoor je je kunt aanmelden.

Tijden windfoilclinics tijdens opstapdagen

 • Clinic 1: start 10:30 uur – tot 12:00 uur
 • Clinic 2: start 13:00 uur – tot 14:30 uur 
 • Clinic 3: start 15:00 uur – tot 16:30 uur 

Belangrijk:

Om gelijk te kunnen beginnen, is het belangrijk dat je voor aanvang van de clinic je wetsuit al aan hebt en dat je je materiaal (lees: zeil)  al hebt opgetuigd. Overleg vooraf even met de instructeur wat een geschikt zeil is voor de clinic. Omkleden kan in de kleedkamers van de windsurfclub en na afloop van de les kun je douchen.

Huur tuigage

Mocht je geen geschikt tuigage hebben, dan kun je dit bij ons huren voor slechts € 16,-. Geeft  dit aan bij het boeken van de training, dan reserveren wij een tuig voor je.

Maximaal aantal personen per groep

In onze groepen nemen maximaal 5 personen tegelijk deel aan de lessen. Hierdoor kunnen we iedereen voldoende aandacht geven om het windfoilen goed onder de knie te krijgen.

 

Annulering lessen

Als de windverwachting tussen de 10 en 20 knopen is, gaan de clinics door. Is de windverwachting minder of juist méér, dan moeten we de clinics helaas annuleren. We sturen je hierover de avond vóór de les (rond 18:00 uur) een bericht per SMS of e-mail. In die gevallen wordt uiteraard een nieuwe datum geprikt en kun je deelnemen tijdens een reguliere windfoilles.

 

Lunch

Bij Haddock watersport is er gelegenheid om een lunch te nuttigen (lunch is niet inbegrepen in tarief). 

 

Locatie

De lessen vinden plaats in Almere Haven bij Haddock Watersport.
Het adres is: Gooimeerdijk West, Surfstrand Haven 2, 1353 CT Almere Haven. Telefoonnummer: 06-12138112

 

Opzet van de windfoilclinic is als volgt;

 • Start met uitleg over de werking van windfoils
 • Je krijgt instructie over je houding tijdens het windfoilen en hoe je gaat vliegen
 • Het grootste gedeelte van de lessen vindt natuurlijk plaats op het water, waarbij je leert;
  • Hoe je zo snel mogelijk je board de lucht in krijgt
  • Hoe je de stabiliteit tijdens het windfoilen bewaart
  • Hoe je een noodstop maakt (erg belangrijk om te leren, vliegen is iets heel anders dan planeren :))

Je krijgt van ons de GARANTIE dat je aan de 1e vliegmeters op de windfoil maakt. Daar mag je ons aan houden!

De groep bestaat uit maximaal 5 deelnemers. De instructeur gaat samen met je het water op en begeleidt je ook op het water. Het dragen van een helm is verplicht tijdens de clinics. Het gebruik van een helm is inbegrepen in de prijs.

Tip voor tuigage tijdens de lessen
Gemiddeld genomen gebruik je met windfoilen een zeil dat 1 m2 kleiner is dan je gewend bent op je surfplank. Met windkracht 4 kun je met een 6,5 m2 al prima windfoilen. Daarnaast is het leren windfoilen met een zeil zonder cambers het makkelijkst. Houd hier rekening mee als je je eigen materiaal meeneemt voor de windfoil opstapdag.

Om te leren windfoilen is het belangrijk dat je volgende onderdelen van het windsurfen beheerst. Deze vaardigheden heb je namelijk nodig om de windfoil op een goede manier de lucht in te krijgen en in de lucht ook controle te houden over de windfoil en het tuig.

 Wat moet je minimaal kunnen:

 • Planeren (op een board zonder zwaard)
 • In de voetbanden staan
 • Kunnen planeren op een plank met maximaal 140 liter volume
 • In staat zijn om je plank in plane te pompen

Indien je de bovenstaande onderdelen niet of niet voldoende beheerst, dan kunnen we helaas geen garantie geven dat je daadwerkelijk het windfoilen tijdens de cursus gaat leren. Starten met een privéles slalom varen is een goede voorbereiding op deze cursus.

Zeer intensief

Uit ervaring blijkt dat de cursisten het leren windfoilen als zeer intensief ervaren. Een goede (windsurf) conditie is daarom van groot belang om het maximale uit de windfoillessen te kunnen halen

Windsurfen verleer je niet, dat weet iedere windsurfer. Echter de ‘windsurfconditie’ en het ‘windsurfgevoel’ kunnen wel wat wegzakken als je lang niet gesurft hebt. Het leren windfoilen is op zich niet heel moeilijk, maar we hebben inmiddels gemerkt dat het wel helpt als je recent (korter dan een 1/2 jaar) nog op een funboard hebt gevaren. Ons advies is dan ook: Als je al lang niet gesurft hebt en je wilt leren windfoilen, dan raden we je aan om eerst weer een paar keer een (lichtweer) funboardje te huren en er weer even ‘in te komen’.

 • Met hooguit 2 sessies heb je het windsurfgevoel echt wel weer te pakken
 • De windfoillessen duren tot maximaal 3 uur, zorg dan ook dat conditie voldoende is om dit vol te houden, veelal op de armen frown
 • Focus in elk geval bij het oefenen op het zo snel mogelijk in planee komen en vlot in de (voorste) voetband te gaan staan

Als je, zoals hierboven omschreven staat, je goed voorbereid voor een windfoilles, dan heb je veel meer plezier en leer je veel makkelijker windfoilen.

Contact informatie

In het weekend van 10:30 tot 18:00 uur en op woensdag en vrijdagmiddag bij Haddock Watersportcentrum. Dat is ook de locatie waar de cursussen gevolgd kunnen worden.

Bezoekadres:

Gooimeerdijk West, Surfstrand Haven 2,
1353 CT ALMERE

Postadres:

Krachtveld 43,
1359 KK ALMERE

Telnummer: 06-12138112
E-mail: info@windfoilen.nl

Bankrek: NL39 RABO 0327 0300 03
BTW nr: 1494 30 292 B1
KVK nr: 32137752

Betaalmethoden

betaalmethoden windfoilen nederland

Start vandaag met windfoilen

Neem contact met ons op