Windfoil introductieles

Windfoil introductieles € 80,-

Tijdens deze Windfoil introductiles maak je kennis met het windfoilen. Na een korte introductie ga je samen met de instructeur het water op en maak je gegarandeerd je eerste vliegmeters op de windfoil. Je doet deze lessen op een windfoil met board van Windfoilen Nederland, maar met je eigen tuigage.

Flexibele opzet windfoillessen

Om te zorgen dat de windfoillessen ook met weinig deelnemers doorgaan, werken wij met groepen met een variërend aantal deelnemers. Je betaalt altijd hetzelfde lestarief, alleen de lesduur wordt langer naarmate het aantal deelnemers toeneemt. Zo krijgt iedereen evenveel aandacht tijdens de les. Hoe meer deelnemers, des te langer je dus kunt oefenen met windfoilen. Een win-win voor iedereen!

Wil je langer lessen? Dat kan je kunt bij het boeken of ter plekke in stappen van een 1/2 uur extra lesduur bij boeken. Let op: de kosten voor eventuele huur tuigage zijn wel afhankelijk van de lesduur..

Lesdata

Vanaf maart t/m november wordt deze cursus iedere zaterdag en zondag georganiseerd. De lessen gaan door bij minimaal 1 deelnemer en lesduur is afhankelijk van het aantal deelnemers. Meld je aan voor de windfoilcursus

Start lestijden

Ochtendcursus: 10.30 uur
Middagcursus: 14:00 uur

Belangrijk:

Om gelijk te kunnen beginnen, is het belangrijk dat je voor aanvang van de les je wetsuit al aan hebt en dat je je materiaal (lees: zeil)  al hebt opgetuigd. Overleg vooraf even met de instructeur wat een geschikt zeil is voor de les.
Omkleden kan in de kleedkamers van de windsurfclub en na afloop van de les kun je douchen.

Maximaal 4 personen per groep

In onze groepen nemen maximaal 4 personen tegelijk deel aan de lessen. Hierdoor kunnen we iedereen voldoende aandacht geven om het windfoilen goed onder de knie te krijgen.

Annulering lessen

Is de windverwachting tussen de 10 en 20 knopen, dan gaan de lessen normaal gesproken door. Is de windverwachting minder of juist méér, dan moeten we de les annuleren. We sturen je hierover de avond vóór de les (rond 18:00 uur) een bericht per SMS of e-mail. In die gevallen wordt uiteraard een nieuwe datum geprikt.

Locatie

De lessen vinden plaats in Almere Haven bij Haddock Watersport.
Het adres is: Gooimeerdijk West, Surfstrand Haven 2, 1353 CT Almere Haven. Telefoonnummer: 06-12138112.
Je kunt bij ons GRATIS parkeren.

 

 

 

Opzet van de windfoillessen is als volgt;

 

 • Starten met uitleg over de werking van windfoils
 • Je krijgt instructie over de tuning van de plank en het tuig
 • Het grootste gedeelte van de lessen vindt natuurlijk plaats op het water, waarbij je leert;
  • Hoe je zo snel mogelijk je board de lucht in krijgt
  • Hoe je de stabiliteit tijdens het windfoilen bewaart
  • Hoe je een noodstop maakt (erg belangrijk om te leren, vliegen is iets heel anders dan planeren :))

Je krijgt van ons de GARANTIE dat je aan de 1e vliegmeters op de windfoil maakt. Daar mag je ons aan houden!

De groep bestaat uit maximaal 4 deelnemers. De instructeur gaat samen met je het water op en begeleidt je ook op het water. Het dragen van een helm is verplicht tijdens de lessen. Het gebruik van een helm is inbegrepen in de prijs.

Tip voor tuigage tijdens de lessen
Gemiddeld genomen gebruik je met windfoilen een zeil dat 1 m2 kleiner is dan je gewend bent op je surfplank. Met windkracht 4 kun je met een 6,5 m2 al prima windfoilen. Daarnaast is het leren windfoilen met een zeil zonder cambers het makkelijkst. Houd hier rekening mee als je je materiaal meeneemt voor de lessen.

Om te leren windfoilen is het belangrijk dat je volgende onderdelen van het windsurfen beheerst. Deze vaardigheden heb je namelijk nodig om de windfoil op een goede manier de lucht in te krijgen en in de lucht ook controle te houden over de windfoil en het tuig.

Wat moet je minimaal kunnen:

 • Planeren (op een board zonder zwaard)
 • In de voetbanden staan
 • Kunnen planeren op een plank met maximaal 140 liter volume
 • In staat zijn om je plank in plane te pompen

Indien je de bovenstaande onderdelen niet of niet voldoende beheerst, dan kunnen we helaas geen garantie geven dat je daadwerkelijk het windfoilen tijdens de cursus gaat leren. Starten met een privéles slalom varen is een goede voorbereiding op deze cursus.

Zeer intensief

Uit ervaring blijkt dat de cursisten het leren windfoilen als zeer intensief ervaren. Een goede (windsurf) conditie is daarom van groot belang om het maximale uit de windfoillessen te kunnen halen

Start vandaag met windfoilen