Windfoil wedstrijdtraining

Verbeter je je techniek en performance met wedstrijdtrainingen van Windfoilen Nederland

Windfoil wedstrijdtraining voor betere performance

Windfoilen neemt een steeds grotere vlucht en er worden steeds meer wedstrijden ‘op de windfoil’ gewonnen. Tijd om te werken aan je performance om het maximale uit je set te halen. Windfoilen organiseert in samenwerking met het RTC windsurfen wekelijks windfoil wedstrijdtraining.

Iedere vrijdagmiddag 

Iedere vrijdagmiddag van 15:00 tot 18:00 kun je voor € 10,- per keer deelnemen aan de wedstrijdtraining. Deze training is bedoelt voor windfoilers die reeds kunnen windfoilen (stabiel houden windfoil en up- en downwind) en hun techniek en tactiek willen verbeteren. De windfoiltraining gaat door als de windverwachting minimaal 8 knopen is! Deze windfoil wedtrijdtraingen worden georganiseerd vanaf 1/2 maart t/m 1/2 november.

Huur windfoilset

Mocht je nog geen eigen set hebben of niet mee kunnen nemen, dan kun je die bij ons huren. Reserveer tijdig je materiaal aangezien de deelnemers aan het RTC programma voorrang krijgen op het gebruik van het materiaal.

Doelstelling windfoil wedstrijdtraining

Het doel van de windfoil wedstrijdtrainingen is om gezamenlijk te werken aan de techniek, tactiek en performance van het windfoilen gericht op het windfoilen van wedstrijden. Het materiaal en prestatie spelen hierbij dan ook geen rol.

Opzet windfoil wedstrijdtraining

De training start met een voorbespreking, waarbij geïnventariseerd wordt wat de leer- / ontwikkelingspunten zijn van alle deelnemers. O.b.v. de weersomstandigheden en de ontwikkelingspunten wordt er invulling gegeven aan de training.

Daarna start de watertraining. Deze training wordt door de professionele RTC coaches (Robbert Jan van Velzen) geleid samen met de trainer (Marco Boone) van Windfoilen Nederland. De watertraining duurt tot ca  2,5 uur.

Nadat we van het water afgekomen zijn volgt direct een nabespreking. In veel gevallen worden er foto en video-opnames gemaakt t.b.v. de nabespreking om gericht feedback te krijgen.

Onderwerpen training

 • Windfoil techniek
 • Windfoil pomptechniek
 • Starten en starttactiek
 • Leren foilen gype
 • Trainen op upwind en downwind skills
 • Upwind en downwind tactiek
 • Algemene wedstrijd tactiek
 • Meteo & lokale weer/windsituaties
 • Tuning

Minimaal niveau windfoilen

Deze windfoil wedstrijdtraining is enkel bedoeld voor windsurfers die reeds kunnen windfoilen! We verwachten dat je het volgende al minimaal beheert:

 • Minimaal 80% van de tijd in de lucht kunt blijven en al een redelijke balans op de foil gevonden hebt
 • Je kunt al up en downwind foilen
 • Je bent in staat om pompend je set al met geringe wind in plane en omhoog te krijgen

Kun je bovenstaande nog niet of kun je nog helemaal niet windfoilen, dan raden we je aan om eerst een (prive) les te volgen.

De locatie in Almere ideaal voor windfoilen

De locatie waar de windfoilcursussen gehouden worden is ideaal voor het windfoilen. We kunnen via een zandstrand het water in en na ca 20 meter is het reeds diep genoeg om op te stappen en zonder risico om vast te lopen weg te kunnen varen. Het Gooimeer is overal voldoende diep en er is voldoende ruimte om ongehinderd te kunnen windfoilen.

In de windsurfclub zijn kleedkamers en douches aanwezig. Bekijk hier de actuele beelden via de webcam. 

Gratis parkeren aan het surfstrand

Op de Gooimeerdijk aan het surfstrand is voldoende parkeergelegenheid voor auto en eventueel een surfstrailer. Het goede nieuws is ook dat parkeren GRATIS is!

Werk aan je performance met de windfoil wedstrijdtraining

Meld je aan voor de windfoil wedstrijdtraining