Windfoilen Nederland gaat in nauwe samenwerking met het RTC windsurfen de talenten trainen met het windfoilen. Tot en met eind november wordt er 1 x per week een windfoiltraining georganiseerd. Directe aanleiding is dat mogelijk vanaf 2024 het windfoilen de nieuwe Olympische discipline gaat worden ter vervanging van de huidige RS:X.

Natuurlijk is 2024 nog een heel eind weg, maar het RTC en ook het watersportverbond is van mening dat het belangrijk is om nu al te gaan investeren in het windfoilen, zodat de atleten de aansluiting blijven houden met de concurrentie en het zorgt ervoor dat de atleten veelzijdig ‘opgeleid’ worden.

De trainingen worden altijd georganiseerd op het Gooimeer vanaf het surfstrand in Almere Haven. Voorbespreking start om 15:00 en de training duurt tot 18:00. Daarna volgt nog een korte nabespreking. Tijdens de trainingen worden foto’s en video-opnames gemaakt t.b.v. de nabespreking. Meer informatie over het programma vind je op de pagina windfoil wedstrijdtraining

Deelnemen aan windfoiltrainingen?

Kun je zelf al windfoilen en wil je deelnemen aan deze trainingen die gericht zijn op het foilen van wedstrijden? Dat kan in Oktober kun je op vrijdagmiddag vanaf 15:30 tot 18:00 voor slechts € 10,- per training deelnemen. Eventueel kun je bij ons een windfoilset huren. Je kunt je opgeven voor de training door het contactformulier in te vullen.