Wingsurfclinic in de Meivakantie

Maak eenmalig voordelig kennis met deze nieuwe en leuke funsport voor € 10,-

We mogen nog steeds lessen en clinics geven. Dat doen wij veilig en Coranaproof. Lees hier welke maatregelen wij treffen om veilig lessen te verzorgen

Wingsurfen spectaculair voor jong en oud

Wingsurfen is een nieuwe en spectaculaire vorm van watersport. Wingsurfen is een kruising van windsurfen en kitesurfen. Het grootste voordeel is dat je wingsurfen gemakkelijker  leert dan windsurfen of kitesurfen. De wing weegt nog geen 3 kilo en daardoor is het veel lichter dan windsurfen en kun je met weinig wind al lekker snel gaan.

Wingsurfen is voor jong en oud. Kinderen vanaf ca 12 jaar kunnen al prima leren wingsurfen. Tijdens onze clinics geven onze professionele instructeurs tips en trics om het wingsurfen snel onder de knie te krijgen.

Actie: Voor slechts € 10,- leren Wingsurfen in Meivakantie!

Dankzij een bijdrage uit het Stimuleringsfonds Sportaanbieders kunnen alle inwoners van Flevoland nu voordelig kennis maken met het wingsurfen. In de Meivakantie kun je daarom een Wingsurf Actie clinic volgen voor slechts € 10,- per per persoon. Dit bedrag is inclusief gebruik van materiaal en wetsuit.

Opzet Wingsurf clinics

In kleine groepen van maximaal 6 deelnemers krijg je vakkundige instructies en krijg je het wingsurfen snel onder de knie. Je lest bij ons op topmateriaal van Starboard, Starboard X Airush en Ensis Wings. Wij stellen natuurlijk ook een wetsuit beschikbaar. De wingsurf clinics gaan door als er minimaal 2 deelnemers zijn.  

De clinics duren 2 uur en 15 minuten. Na een korte uitleg en instructie ga je samen met de instructeur gelijk het water op om zelf te oefenen. 

Deze clinics worden mede mogelijk gemaakt door:

Boeken wingsurf clinics

Kies hieronder de gewenste clinic en boek en betaal direct online. De (betaal)bevestiging is tevens je bewijs van inschrijving. Met het boeken van een wingsurf clinic ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Windfoilen Nederland.

Datum clinics Meivakantie
Ochtend clinic (start 10:00 uur)
Middag clinic (start 13:00 uur)
Maandag 26 april Vol! Vol
Woensdag 28 april Vol! Vol!
Vrijdag 30 april Vol! Vol!
Maandag 3 mei Vol! Vol!
Woensdag 5 mei Vol! Vol!
Vrijdag 7 mei Vol! Vol!

Starttijden Wingsurfclinics

 • Ochtend clinic: 10.00 uur
 • Middag clinic: 13:00 uur

Wat als er te weinig of te veel wind is?

Is de windverwachting tussen de 10 en 20 knopen (windkracht 3 tot 5), dan gaan de lessen normaal gesproken door. Is de windverwachting minder of juist méér, dan annuleren we de clinic. We sturen je hierover de avond vóór de clinic (rond 18:00 uur) een bericht per SMS of e-mail en plannen een nieuwe datum met je in. 

Locatie

We geven de clinics aan het Surfstrandje in Almere Haven bij de Windsurfvereniging. Adres locatie:

Windfoilen Nederland
Gooimeerdijk West, Surfstrand haven 2
1353 CT Almere
Tel: +31612138112

Opzet van de wingsurf clinics; 

 • Starten met uitleg over de werking van wing
 • Je krijgt theoretische instructie hoe je de wing moet vasthouden
 • Je krijgt instructie over welke richtingen je kunt wingsurfen t.o.v. de wind
 • Het grootste gedeelte van de clinic ga je lekker wingssufen, waarbij je leert;
  • Hoe je zo snel mogelijk vooruit komt
  • Hoe je kunt keren
  • Leren om zo snel mogelijk te gaan

De groep bestaat uit maximaal 6 deelnemers. De instructeur begeleid je op een professionele manier. Het dragen van een wetsuit is verplicht tijdens de clinic en wordt door ons beschikbaar gesteld. Bij het boeken van een wingsurf clinic ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden van Windfoilen Nederland.

 

Iedereen kan met een beetje oefening het wingsurfen onder de knie krijgen. Het is niet nodig dat je kunt windsurfen, zeilen of suppen. Echter uit ervaring weten we wel dat mensen met windsurf  het net iets sneller onder de knie krijgen. Ook kinderen (vanaf ca 12 jaar) pakken het over het algemeen net wat makkelijker op dan volwassenen.

Vaardigheden die helpen om snel te leren wingsurfen zijn;

 • Ervaring met windsurfen en/of suppen
 • Een goed evenwichtsgevoel
 • Ervaring met zeilsporten (windgevoel)
 • Goede conditie
 • Een zwemdiploma

  Twijfel je of heb je vragen? Bel of mail ons.

   

  wingsurfback

  Postadres:

  Krachtveld 43,
  1359 KK ALMERE

  Telnummer: +31 612138112
  E-mail: info@windfoilen.nl

  Bankrek: NL39 RABO 0327 0300 03
  BTW ID: NL001754147B82
  KVK nr: 32137752

   

  Betaalmogelijkheden:

  betaalmethoden windfoilen nederland

  Google Reviews

  Leuk om als cadeau te geven

  Tip! Geef een wingsurf-, wingfoil-, windfoil- of wingskateclinic cadeau aan iemand. Je kunt bij ons hiervoor een cadeaubon aanschaffen. De gelukkige kan dan zelf bij ons de clinic boeken. Kijk hier voor meer informatie over de verschillende cadeaubonnen.

  Ervaar de kick van Wingsurfen